Home » UB1901 » Kim Schlicker – En ægte klublegende

Kim Schlicker – En ægte klublegende

Ganske få har været vigtigere for Undløse BK på denne side af årtusindeskiftet, end ham vi skal hylde på de kommende linjer.

I mandags fortalte vi at Kevin Morf Pedersen til sommer tiltræder som ny assistent for Tommy Gotfredsen, og det betyder selvfølgelig også at vi i den rolle skal sige farvel til Kim Schlicker.

Men heldigvis ved vi at “Schlis” selvfølgelig ikke kan undvære Undløse BK, ligesom vi ikke kan undvære ham, og derfor er vi også helt sikre på at vi nok skal se “Schlis” både til træning, i kamp & på i omklædningsrummet.

Og et af de helt store spørgsmål er vel i virkeligheden, hvor Undløse Boldklub ville være, hvis det ikke var for Schlis og hans familie. Schlis flyttede til Undløse med sin far, da han gik i 7.klasse, og han fik debut på Undløse BKs 1.hold allerede da han var 16 år, og han havde også en afgørende fod med, da 1.holdet rykkede op fra Serie 5 til Serie 4, som på daværende tidspunkt var klubbens højeste placering i rigtig mange år, og det var med Schlis som matchvinder i den afgørende oprykningskamp.

Siden har Schlis spillet et hav af 1.holdskampe for klubben, og scoret 25 mål, samt bidraget med endnu flere assist. Og så tror jeg ikke at man siger for meget, hvis man kalder Schlis for den spiller der har haft det højeste niveau i Undløse BKs historie. Schlis havde sine bedste år omkring 2002 og i årene frem, hvor han også var en tur forbi Slagelse B&I i 2.division, hvilket måske ikke kastede så mange kampe af sig, men de fleste på de kanter husker stadig hans matchvindende mål imod Kalundborg GB i 2002/2003 sæsonen. Schlis tog også en enkelt sæson i Sjællandsserien med Sorø Freja, inden han vendte hjem til Undløse BK, hvor han efter spillertruppens ønske blev ny cheftræner.

Det var også Schlis der revolutionerede Undløse BK, da han lokkede flere af sine gamle venner til fra Brøndby Strand, med Kevin Morf Pedersen som den første, og de to har efterfølgende fået Peter Schrøder, Faton Gjyrevci, Didi Ahmed, Anders Petersen, Alen Adjulovic, Martin Müllertz, Ercan Yildiz mf til at trække den blå trøje over hovedet.

Schlis har udover cheftræner-posten også været assistenttræner i flere omgange, han har siddet i klubbens bestyrelse i flere omgange, og han har også ved flere lejligheder båret anførerbindet på 1.holdet, hvor han også ofte har stået for træningen, når diverse trænere har været forhindret selv. Schlis er desuden blevet kåret til Årets Spiller tre gange i karrieren – senest i kalenderåret 2012.

Så selvom han til sommer trækker sig lidt tilbage, så er vi ikke i tvivl om at hverken har uddelt sin sidste skideballe på trænings- eller kampbanen, drukket sin sidste Mokai eller sagt “spil hurtigt når I skal spille hurtigt, og spil langsom når I skal spille langsomt” for sidste gang.

Vi glæder os i hvert fald over at vi stadig har ham i folden her i foråret, og så må sige ordentlig farvel & på gensyn til sommer.

Skriv en kommentar