Home » UB1901 » Interview med klubbens mest scorende spiller, Thomas Søgaard

Interview med klubbens mest scorende spiller, Thomas Søgaard

Vi bringer her et kort interview med Thomas Søgaard, som opfølgning på artiklen fra tidligere på ugen, som kan læses her: http://ub1901.dk/knaegten-stoerste-nosser-ogsaa-klubbens-mest-scorende-spiller/

image

Hej Thomas, stort tillykke med din fine sæsonstart, og at du nu er klubbens mest scorende spiller. Hvilke ord vil du selv sætte på din & holdets indledning på sæsoenen?
Mange tak, jeg synes personligt at jeg startet rigtig godt ud, men holdmæssigt synes jeg stadig vi mangler 5-10% for at være der hvor vi skal være, men det er jeg sikker på kommer de næste par uger, hvor vi også bliver presset yderligere.

Du har trænet med Dennis Skovholm hen over vinteren, føler du at det har givet dig noget ekstra i forhold til tidligere?
Ja helt afgjort – træningen med Dennis har været helt fantastisk, og det har helt sikkert givet mig mere hår på brystet, mere smidighed og samtidig med en ordenligt portion selvtillid.

Du har i perioder været lidt inde og ude af holdet, men har startet inde i sæsonens tre første kampe, og selvom det ikke nødvendigvis har været på din favoritplads som topangriber, hvordan er det så at mærke den tillid fra trænerteamet?
Det er selvfølgelig altid rart at starte inde og kunne bidrage med de ting jeg gør, så det håber jeg selvfølgelig fortsætter. Jeg vil i hvert fald gøre mit, og selvom der ikke er tvivl om, at jeg helst vil ligge som angriber, så føler jeg mig bedre og bedre tilpas på kanten. Og heldigvis er Jonas, Faton og jeg gode til at rotere i løbet af kampene, så det betyder faktisk ikke så meget hvem der ligger hvor i udgangspositionen.

Du er på rekorttid blevet klubbens mest scorende spiller, betyder det noget for dig?
Et eller andet sted betyder det vel altid noget for en angriber, at score mange mål, så lidt stolt er jeg da, men når det så er sagt, betyder det mere for mig at vi vinder kampene.

Og her slutteligt, kan du så ikke sætte nogle ord på hvordan du ser holdets og dine egne muligheder resten af sæsonen, og hvad er målsætningen?
For holdet håber jeg selvfølgelig, at vi igen rykker op i Serie 2, og at vi kan bevare den gode holdånd vi har fået skabt med TG i spidsen – både til træning og i kamp. Personligt er min målsætning fortsat at bidrage med en masse mål og komme med en god gejst.

Vi har ligeledes fået en snak med Dennis Skovholm, der har “Coaching by Skovholm”, og som har trænet med Thomas hen over vinteren.

FB_IMG_1461829118495

Jeg har kendt Thomas i mange år, men jeg har nu fået er helt andet forhold til ham. Han kontaktede mig fordi, han havde et stort ønske, om at “ligge noget ekstra på” – “Jeg vil gerne have lidt større muskler og tage lidt på”, var Thomasord første strofer i vores samarbejde. Og det var jeg selvfølgelig meget opsat på at hjælpe ham med.

Vi har sammen primært arbejdet med kost, styrketræning for mere volume, samt eksplosiv og core træning. Det er super vigtigt for at kunne yde optimalt, at have det rigtige brændstof i kroppen, og endnu vigtigere når der skal opbygges muskelmasse – og det har Thomas gjort henover vinteren, hvor han har lagt 3 kg muskelmasse på, som vi forventer bliver siddende, men dette kræver samtidig en større mængde mad.

Vi har trænet eksplosivt for at gøre hans afsæt hurtigere, core træning for at styrke balancen og derved mindske risikoen for skader. Vi har lavet meget udstrækning og smidigheds øvelser, og lige pt er vi igang med massage og skal snart ind på CPH Fitness Clinic, hvor en af vores ungdomsspillere også skal deltage. Her skal vi af ved hjælp af dygtige fysioterapeuter, have styr på de to spilleres skavanker, så vi kan optimere styrketræningsdelen yderligere. Det nyeste vi har gang i, vil blive praktiseret til lørdagens kamp, hvor vi vil lave et carbload – hvilket betyder at Thomas bliver optimalt opfyldt af kulhydrater til det vigtige opgør.

En sidste ting jeg vil nævne er, at vi snakker meget om motivation, hvad gør at man får/har selvtillid, kan det opbygges via træning osv, og Thomas & jeg er klar til et langt og forhåbentlig effektivt samarbejde.

Vi takker Thomas & Dennis for snakken, og ser frem mod lørdagens kamp med stemning, både med henblik på Thomas´ præstation, men selvfølgelig vigtigst af alt, hvordan holdet præstere som en enhed.

20160415_144828

Skriv en kommentar