Home » U 13 » Hvis bare alle spillede så godt…

Hvis bare alle spillede så godt…

Skrevet af Claus Halkjær:

Undløse, Undløse – hej, hej, hej…

Efter en imponerende indsats i DBU’s finalestævne endte Undløse Boldklubs U13-hold på en andenplads i række 4 ved Sjællandsmesterskaberne. Fantastisk flot indsats af drengene og velfortjente sølvmedaljer efter et fejende flot forår!
15 sejre, 3 uafgjorte og 6 nederlag.

Hvis bare landsholdet spillede lige så godt som Undløses U13 hold har gjort det her i foråret, så havde det været endnu sjovere at se VM lige nu. For så havde Bendtner og co været med i Brasilien. Vores – altså U13’ernes – målscore for foråret hedder imponerende 50-25; vi har altså i gennemsnit scoret mere end 2 mål per kamp, mens vi bare har lukket et enkelt ind. Topscorer i foråret blev Emil Bolvig Hansen med 11 mål, Sebastian Følsgaard med 10 mål, Nikolai Jensen med 9 mål og Tobias Sode scorede 7 gange. Så hen over foråret fik vi næsten hele holdet på scoringstavlen!

Vi sneg os akkurat med til finalestævnet på det yderste mandat, men på finalestævnets første dag i Helsinge ryddede vi bordet og vandt den indledende pulje med 3 sejre i lige så mange kampe og 9-2 i målscore. De gode takter fortsatte dagen efter, hvor vi slog Sengeløse i semifinalen, inden det blev til et knebent finalenederlag til vores lokale modstandere fra Odsherred. Drengene var trætte i sidste kamp, men de har al mulig grund til at være stolte over foråret. Sølvmedaljer og altså nummer 2 ud af 54 hold fra hele Sjælland. Det er fantastisk flot gået af en så lille klub som Undløse Boldklub. Det er gode drenge, og det beviste de også, da de undervejs i en opvisningsturnering slog et hold, der ligger to rækker over vores.

Men foråret har budt på meget mere end flot fodboldspil fra drengene. Vi startede med en tur til Holland i påsken. Skønt vejr, virkelig god tur, fantastisk opbakning fra hele lokalsamfundet og fra forældrene, fedt sammenhold, masser af gode grin – og heldigvis også godt fodbold.

Turneringen i Holland blev spillet som 11-mands fodbold – noget vi kun havde prøvet en enkelt gang tidligere. Alligevel klarede drengene det super: Vi blev nummer 4 ud af 16 deltagere, vi mødt hold fra andre lande – og drengene løb solen sort! Det er hårdt at spille på en stor 11-mands bane, når man ikke er vant til det, men de klarede det forrygende og spillede rigtig, rigtig godt.

Selvfølgelig ville vi gerne have snuppet bronzen – eller vundet det hele. Men vi må også se i øjnene, at der var et par hold, bl.a. Brøndby som blev nr. 3, der bare var bedre end os. Sådan er det – men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være.

For det er gode drenge, der spiller på Undløses U13-hold. Gode fodboldspillere – og supergode kammerater. Det er skønt at se, hvordan de bakker hinanden op og er der for hinanden – både på og uden for banen.
Med Holland tog vi også lidt hul på fremtiden, for til næste år skal vi spille 11-mands fodbold. Det bliver sjovt! Der bliver igen brug for alle mand, der kommer mere spilletid til alle – og der skal løbes. Og løbes. Og løbes lidt mere. Banen er stor – og målene er enormt store, så der bliver også udfordringer for vores målmand.

I trænerteamet glæder vi os rigtigt meget til U14-sæsonen, vi glæder os til at bygge ovenpå sammen med drengen og til samarbejdet med forældrene; stor tak til dem for at bakke op om både turen til Holland og til træning og kamp. Det betyder meget for drengene!

Og et lille PS: Det skete ikke ret tit, men når vi en sjælden gang løb ind i et nederlag, så var det stort set altid dommerens skyld…

Tak for i år.

Claus

Vores U13 hold har netop vundet sølv ved Sjællandsmesterskaberne

Vores U13 hold har netop vundet sølv ved Sjællandsmesterskaberne

Skriv en kommentar