Home » UB1901 » Tommy Søgaard Gotfredsen stopper i Undløse BK

Tommy Søgaard Gotfredsen stopper i Undløse BK

En ære er slut…

20140913_085304
(2014 – Tommy Gotfredsen præsenteres som ny cheftræner i Undløse BK foran Tribunen)

Lørdag d. 13.september 2014 præsenterede vi på www.ub1901.dk Tommy Gotfredsen som ny cheftræner i Undløse Boldklub pr. 1.januar 2015, og siden da er den aftale blevet forlænget mere end en håndfuld gange, selvom Tommy Gotfredsen flere gange har sagt at det var slut. Men trods flere snakke med andre interessante trænernavne, så er det aldrig blevet så interessant, at bestyrelsen ikke har villet gå rigtig langt for at holde Tommy Gotfredsen ved roret, og heldigvis er det gang på gang lykkedes os at få en ny aftale på plads, men til oktober er det slut for denne gang, og den skulle være god nok denne gang.

Det er et ønske Tommy Gotfredsen har haft et stykke tid, og da vi i februar 2021 kunne meddele at Kevin Morf Pedersen ville blive ny assistent for Tommy Gotfredsen, der lå det allerede der i kortene at vi havde vores nye cheftræner klar internt. Og sådan blev det da også, men i et sidestillet samarbejde mellem Kevin Morf Pedersen & Tommy Gotfredsen, der i 2022 var 17 minutter fra oprykning til Serie 1, og som det seneste år har oplevet en enorm fremgang i vores seniorafdeling, og så er der heller ikke nogen tvivl om at vores Kunstgræsprojekt har fået Tommy Gotfredsen til at skubbe slutdatoen, da han havde et stort ønske om at se drengene træne på det nye flotte anlæg, som han selv har meget stor ære af blev en realitet.

Derudover har det været meget vigtigt for Tommy Gotfredsen at fremtidssikre klubben, så hans exit ikke betød en lignende ”deroute” som man har set i flere andre klubber i vores nærområde. Og både Tommy Gotfredsen & Kevin Morf Pedersen har sammen med Formand Jimmi Vaarskov været en stor del af de snakke der har ligget omkring de kommende år i Undløse BK, og vi er slet ikke i tvivl om at vi har fundet den helt rigtig løsning, men mere om det senere – i dag skal det handle om Tommy Gotfredsen.
Tommy Gotfredsen var tilbage i 2014 allerede en gammel kending & ven af klubben, men han havde dengang ikke har haft en officiel funktion i Undløse BK i 6-7 år, men havde dog flere gange hjulpet Kevin Morf Pedersen på sidelinjen, hvor han havde fungeret som holdleder, så Kevin Morf Pedersen bedre kunne koncentrere sig om at spille selv.

Tommy har ligesom sin bror, 1.holdets mangeårige anfører, Flemming Gotfredsen, gået i skole i Undløse, og har også spillet både ungdoms- og seniorfodbold i blåt & hvidt, men det har primært været Tuse IF, der har haft glæde af Tommys mange kvaliteter i hans seniortid, og han har vidst også en gang eller to fået nævnt ”det der mål” han scorede på Undløse Stadion i den røde trøje, efter en dribletur forbi fire-fem forsvarsspillere.

56162805_10158514837414762_205393041266049024_n
(Tommy Gotfredsen har bl.a fået indført “Månedens Spiller” – her uddelt til Flemming Gotfredsen)

TG flyttede omkring 2007 til Falster, og i den forbindelse spillede han en halv sæson i Undløse BK, inden han startede i den lokale klub, Frem BK Sakskøbing, som også senere var klubben, der satte gang i hans trænerkarriere, da han i 2011 overtog klubbens 2.hold i Serie 1. Og allerede i TGs debutsæson blev det til champagnesprøjt og en tur under bruseren, da Frem Sakskøbings 2.hold vandt deres pulje, og sikrede sig oprykning til Lollandfalster-serien, hvor holdets mål om overlevelse også blev indfriet i TGs anden sæson i spidsen for holdet.

Tommy Gotfredsen havde dog fået mod på mere, og havde efterhånden efter fået skabt sig et navn sydpå, hvor Nordfalster FB tilbød han cheftræner-posten for klubben 1.hold ligeledes i Lollandfalster-serien, og det at få lov til at træne til 1.hold, fik TG til at tage imod tilbuddet, og hans to sæsoner i klubben gav en flot plads midt i rækken, inden det 2014 lykkedes den daværende Seniorformand, Rene Hendriksen, at lokke ham hjem til Undløse BK.

Som tidligere nævnt overtog Tommy Gotfredsen roret i 2015, og fra dag 1 var det tydeligt at der var en ny ”sherif” i byen. Tommy Gotfredsen blev f.eks. den første træner i klubbens historie, der ”blot” var 1.holdstræner, for en trup på 20-25 mand som han selv udpegede forud for foråret 2015, der endte i champagnesprøjt og oprykning til Serie 2.

20150404_133328-1024x576
(Tommy Gotfredsens debutkamp på Hvalsø Idrætspark 2015)

11391439_10154057426709762_4189694153815676719_n
(Oprykning til Serie 2 vol 1)
images (1)
(Oprykning til Serie 2 vol 2)

Sådan en afskedsartikel affinder ofte store floskler, men det gør det ikke mindre sandt, at Tommy Gotfredsen revolutionerede Undløse BK, som i årenes løb er blevet meget mere ”professionel” end tidligere, da Tommy Gotfredsen udover at være en mand der fylder meget, og forventer meget af sine omgivelser, også er en der har givet alt af sig selv. Det har kostet klubben en del penge at leve op til Tommy Gotfredsens høje standarder på både materiel, banepleje, trænings- & kamptøj, og omgivelserne generelt. Men han har til gengæld heller aldrig selv stået tilbage for at hjælpe med at skaffe sponsorer, eller med at give en hånd udenfor banen, og der er ingen tvivl om at ingen, måske udover Formand Jimmi Vaarskov, har lagt flere timer i Undløse BK de sidste 10 år end netop Tommy Gotfredsen, hvor han udover træning to gange om ugen & kamp i weekenden, også har været en stor del af Undløse Cuppens store udvikling, og senest gennemførslen af vores Kunstgræsprojekt. Og generelt er listen af initiativer med Tommy Gotfredsen-aftryk på meget lang, og har han ikke selv været med til at søsætte ideerne, så har han i hvert fald været med til at få dem i land.
236026546_10225427937861263_6228067199780191064_n
(Danmarks bedste Fodboldleder & Danmarks bedste Serie-træner)

Fodboldmæssigt har Undløse BK heller ikke været stærkere end i perioden under Tommy Gotfredsen, der alt i alt har stået i spidsen for holdet i 18 halvsæsoner, og 16 af disse 18 halvsæsoner har været i Serie 2. Han overtog holdet fra Kevin Morf Pedersen i Serie 3, og gik ubesejret igennem foråret 2015, og sikrede sig 1.pladsen i rækken, og dermed oprykning til Serie 2, hvor det dog blot blev til 11 kampe, da DBU Sjælland i disse år rodede med turneringsstrukturen, og prøvede at ændre kalenderen fra en ”sommer-sommer-turnering” til at følge kalenderåret, og det betød at holdet måtte ned i Serie 3 igen i en række hvor der blot var 6 point mellem oprykning & nedrykning.

Det blev dog også her kun til 11 kampe i Serie 3, da DBU Sjælland igen ændrede strukturen, og dermed kunne Tommy Gotfredsen & co. lade champagnepropperne springe efter en ubesejret halvsæson, og endnu en 1.plads i Serie 3, og siden da har Undløse BK ikke været ude af Serie 3, og selvom holdet i enkelte sæsoner har ligget og kæmpet omkring nedrykningsstregen, så har det generelt været placeringerne fra nr. 4-8.pladsen man har kunnet finde Undløse BK på, med det resultatmæssige højdepunkt i 2022, hvor holdet blot var 1 point fra at sikre sig oprykning til Serie 1, mens 2023-sæsonen kastede en 5.plads af sig.

Tommy Gotfredsen har som tidligere nævnt haft meget stor fokus på at fremtidssikre klubben, og har derfor også gjort rigtig meget for at ”holde snor” i dem af vores unge drenge, der har været ude og prøve sig af i andre klubber, og da Kevin Morf Pedersen kom ind som først assistent, og siden sidestillet cheftræner, så har de fået plads til ikke mindre end ti af de drenge der vandt ”DBU Finals U14-drenge” i 2016, og selvom der stadig er en håndfuld spillere fra debutkampen imod Hvalsø IF i 2015, der hænger på, så har de otte år selvfølgelig også betydet flere generationsskift, og ift. alder så er der ingen tvivl om at Undløse BK aldrig har stået stærkere, da vores ”2003-årgang” for alvor er begyndt at sætte sit præg på klubbens bedste hold.

Og hvis vi skal slå en krølle på denne artikel, så er der ingen tvivl om at det bliver et kæmpe tomrum Tommy Gotfredsen efterlader, og det bliver ekstremt mærkeligt at se ham på Tribunen fremfor sidelinjen, men sammen med Kevin Morf Pedersen har han skabt et rigtig spændende projekt, som vi er helt sikre på er i trygge hænder, og så glæder vi os rigtig meget til at se hvilke vanvittige projekter Tommy Gotfredsen smider op på idetavlen, og generelt hvilken rolle vi kommer til at se ham i, for en ting er sikkert, han kan slet ikke holde sig væk.

Vi slutter af med at sende Tommy Gotfredsen en kæmpe kæmpe stor tak for hans arbejde, hans engagement, hans inspiration & ikke mindst hans mange mange timer med Undløse BK-logoet på brystet. Vi håber at du kommer til at nyde din ekstra fritid, og vi glæder os til at se hvad du kaster dig ud i herfra.

”Ambassadøren” har takket af, og en ære er slut. Vi glæder os til det næste kapitel i Undløse BK.

images
(Tommy Gotfredsen fik en tur under bruseren ifm oprykningen til Serie 2 i 2015)

41491154_10157921571759762_2093126421642739712_n

Skriv en kommentar