Home » UB1901 » Martin Aaberg – Manden med “Tyrehugget” takker af

Martin Aaberg – Manden med “Tyrehugget” takker af

Screenshot_20201011-180219_PicCollage

“Jeg må indrømme, at jeg er en glad træner. I Martin Aaberg får vi en spiller der forstærker holdet betydeligt. Han vil give mig mange muligheder, primært offensivt. Aaberg har jo vist gennem flere sæsoner at han besidder noget ekstraordinært og at han vælger Undløse Boldklub, er noget vi alle kan være stolte af.

Jeg har store forventninger til ham, dog skal han jo nok bruge den kommende tid til at lære vores løbemønstre osv, men det er jeg sikker på kommer ret hurtigt, da Martin er en rigtig klog fodboldspiller”

Sådan udtalte Undløse BKs cheftræner, Tommy Gotfredsen, sig her til siden, da vi tilbage i februar måned 2016, præsenterede MARTIN AABERG HANSEN, som ny mand i den blå trøje.

Og nu har Aaberg så spillet sin sidste kamp for Undløse BK, og vi har både fået det ekstraordinære og han har i den grad indfriet de store forventninger.

Aaberg gik direkte ind og markerede sig fra dag 1, og i hans første halvsæson tegnede han sig for 8 mål & 8 assist i 10 kampe, og han debuterede på udebane imod Tuse IF, hvor han trods et presset program og forestående udlandsrejse, kom og spillede en halvleg inden han hastede imod Kastrup Lufthavn.

Og netop den historie fortæller meget godt hvilken type Aaberg er, og hvilke fodspor han har sat i klubben.

Aabergs firma “AH Lift Aps” var hurtige til at smide penge i klubben via et sponsorat, og han meldte sig også relativt tidligt som en af “Bødekasse formændene”, og han har også været med til at arrangere diverse fester de sidste fire år.

Og så har Aaberg også inden for kridtstregerne højnet niveauet i klubben betragteligt, og specielt i tiden før corona-pandemien var han en af holdets absolut største profiler.

Aaberg indledte 2017 i Serie 2 som en af to 6’eren i Tommy Gotfredsens eksperiment med at vende midtbane-trekanten om, men da cheftræneren forud for en kamp i Femhøj i anden runde, gik tilbage til sin vanlige 4-1-4-1 opstilling, med Aaberg i den defensive 6’er-rolle, så var hans eneste kommentar dertil, ”Jeg spiller der, hvor det er bedst for holdet”, og lige præcis den holdånd, og hans evne til at gå forrest både til træning og i kamp har været guld værd.

Aabergs ekstraordinære evne til kontrollere, og tage temperaturen på kampene, er en gave til et hvert fodboldhold, og ingen har på noget tidspunkt været i tvivl om Aabergs evner som afslutter, men at han også viste sig som så stærk og hårdt arbejdende en holdsspiller, har nok overraskede nok de fleste.

Aaberg indledte sin tid i klubben med at levere en rigtig flot træningsindsats, hvor han bidragede til at holde niveauet oppe til træning, hvor han også verbalt gik forrest i flere øvelser & spil. Og også i kamp har han været klar med en skideballe når det har været nødvendigt, og med guidende og rosende ord, når det har været det der skulle til.

Udover sine åbenlyse evner til, at være der hvor det er afgørende på banen, så har Aaberg også været en vigtig brik udenfor banen, hvor han hurtigt faldt perfekt ind i omklædningsrummet, og i det sociale liv generelt, og han blev relativt tidligt en rigtig Undløse BK-dreng.

Men det er heller ingen hemmelighed at Aaberg det seneste år har været mindre at finde på træningsbanen grundet et øget arbejdspres & familieforøgelse, og derfor har han også haft sværere ved at bidrage i kamp, og det er også derfor han nu har valgt at stoppe i klubben.

Og det er altså noget af en kapacitet vi nu siger farvel til.

Aaberg har to gange i sin tid i klubben løbet med titlen som Månedens Spiller, og på blot 4 år har han spillet sig ind på 8.plads over mest scorende spillere siden 2004, og han har i 83 kampe scoret 42 mål, og lavet 22 assist – altså alt i alt 64 mål siden februar 2016 – det er ganske enkelt enestående. Og specielt hans stærke “dødboldsfod” har stået bag rigtig mange flotte frisparksmål.

Martin Aaberg Hansens sidste aktion i den blå trøje med en assist til Jonas Møllnitz’ matchvindende hold ude inod Kalundborg GB.

Vi ønsker Aaberg alt det bedste i fremtiden, og håber selvfølgelig at se ham på Tribunen & til Undløse Cuppen de kommende år.

Skriv en kommentar