Home » UB1901 » 6.december – Da Undløse BK fik sin egen Tribune

6.december – Da Undløse BK fik sin egen Tribune

Dagens kalenderlåge i Undløse BKs Julekalender gemmer på en historie om et fantastisk stykke frivilligt arbejde og opførslen af Tribunen på Undløse Stadion.

Undløse BKs oprykning til Serie 2 i 2004 satte gang i rigtig mange spændende ting i klubben, der før sæsonen solgte trøjesponsorater på klubbens 1.holds nye kampsæt, men mest bemærkelsesværdigt var opførslen af klubbens nye Tribune, der stod klar til 1.holdets første hjemmekamp imod lokalrivalerne fra M.U.K. (Merløse, Ugerløse & Kr Eskildstrup)

I kan herunder læse Holbæk Amts Venstreblads artikel fra dagen, hvor daværende formand Tom Søgaard og nu afdøde Hans Schlicker udtaler sig.

“Et lille stykke sjællandsk fodboldhistorie blev skrevet i weekenden, da serieklubben Undløse BK indviede sin nye tribune i et lokalopgør mod M.U.K.

Se godt på billedet her. Det viser Undløses svar på Liverpools The Kop og på Hamburger SVs Westkurve 81. Det er herfra spillerne i Undløse Boldklub fremover skal hente den støtte, der giver ekstra kræfter i hjemmekampene. Og så viser det vel også et lille stykke sjællandsk fodboldhistorie, for det er ikke mange serieklubber, der har en overdækket tribune til tilskuerne.

Men i Undløse kan både fans af “de blå” og gæster der kommer udefra, tage plads på tribunen, der er skabt af lige dele entusiasme, flid og håndværksmæssig kunnen, for det er klubbens egne spillere og frivillige, der har bygget den.

Tribunen blev indviet i går da Undløse BKs Serie 2-hold mødte M.U.K. – i et lokalbrag, og de flere end 100 tilskuere til kampen kunne også glæde sig over en elektronisk måltavle, en række nye reklameskilte og nye bokse til spillere, trænere og holdledere.

Orangeklædte crew-folk solgte billetter og sæsonkort, og der var programmer med farvebilleder af hjemmeholdets spillere, holdopstilling, turneringsprogram, en peptalk af Formand Tom Søgaard og referat fra midtugens kamp i Raklev. Jo, i Undløse er der noget ved at gå til serie-fodbold.

De har i den grad knoklet for få det hele gjort klar til den første hjemmekamp. Spillerboksene var på plads mindre end en halv time før, der blev fløjtet op til lokalderbyet, og det sidste malerarbejde omkring de flotte reklameskilte modsat tribunen blev klaret fredag aften.

Spillere og ledere i Undløse er ikke bange for at tage fat, hverken på banen eller i det arbejde der skal til for at få det hele til at fungere.

Frivillige har brugt et sted mellem 400-500 arbejdstimer for at få nyskabelserne på plads.

Umiddelbart efter, at oprykningen til Serie 2 blev sikret sidste år, gik vi igang med at fælde træer for at få plads til tribunen, der er lavet af genbrugsmaterialer, fortæller Formand Tom Søgaard, der fører familietraditionen for foreningsarbejdet videre. Hans oldefar Jens Jensen var nemlig med til at starte Undløse BK i 1901.

Søgaard og de andre i UB er med rette godt tilfreds med forholdene.

Stadionanlægget med opvisningsbanen og træningsbanerne har aldrig været bedre, end i år. Jernløse Kommunes “grønne mænd” har leveret en fremragende indsats fortæller fodboldformanden.

“De blå” er allerede langt inde i overvejelserne om at give den et gear mere. Måltavlen der styres fra en plads på tribunen, skal f.eks. op på stålsøjler, højtaleranlægget der er lånt i Roskilde, bliver formentlig afløst af et, som boldklubben selv investerer i, og tribunen kan vidst godt klare en tilskuerrække mere.

Så mangler der vel efterhånden bare lidt fan-halstørklæder og den slags?

Det er vi faktisk ved at se på tilføjer Hans Schlicker, en af lederne i idrætslivet i Undløse og en af dem der altid er på stadion til hjemmekampene. Det bliver nok et tørklæde med Boldklubbens og Idrætsforeningens logoer.

Der er fart på i Undløse, der nu har Jernløse Kommunes højst rangerende fodboldhold, i alt tre seniorhold, et Old Boys-hold, et Veteran-hold og ni Ungdomshold.

Og når ja, gæsterne fra M.U.K. vandt lørdagens opgør 2-1, hvor nytilkomne Faton Gjyrevci scorede for hjemmeholdet”.

Ifm en større storm i Danmark måtte Tribunen igennem en større renovation, og klubbens bestyrelse oprettede “Club 100”, hvor sponsorer, venner af klubben osv kunne give 500 kr til materialer mv, og det betød at vi kunne lave en endnu flottere Tribune til tilskuerne, og den er også blevet malet af flere omgange.

I 2020 fik Leif “Posten” Sode, kort efter sin død, en mindetavle på sin faste plads tættest på trappen, så vi også i fremtiden kan sende en tanke eller to til ham.

Skriv en kommentar